Okulda Desteklenen Doğal Bir Yaşam: Florya, Moda, Levent ve Bağdat Caddesinde Doğayla İç İçe Özel Okul

Nitelikli Kanada eğitiminin en temel tutumu, çocukları rahat ve güvenli bir çevrede desteklemek ve onların güvenli bir çevrede büyüdüğünü bilmektir. Hem çevresine hem de kendisine duyarlı gençler yetiştirmeyi hedef edinen özel okullarımız, doğal yaşam alanlarını Florya, Moda, Levent ve Bağdat Caddesi’ndeki doğayla iç içe kampüslerinde desteklemekte ve ortaya koymaktadır.

Müfredatımız, çocukların farklı alanlardaki gelişimine dayanmaktadır ve bu gelişim sadece derslerle değil, aynı zamanda sanatsal, dilsel ve çevresel farkındalıkla güçlendirilmektedir. Fiziksel, duygusal ve psikolojik nitelikler çocukların geleceğinin temelidir ve bu nedenle doğayla iç içe bir yaşam alanı sunmak daha da önemli hale gelmektedir. Zira çocuk gelişiminin temel noktalarından biri çevreyle uyumlu bir yaşam sürme ve olabildiğince doğal olana yönelmedir. Florya, Moda, Levent ve Bağdat Caddesi’nde bulunan kampüslerimizde sunduğumuz İngilizce ve Fransızca temelli eğitimlerimiz sadece sınıfta değil, sınıf dışında da uygulanmaktadır. Doğayla, doğal olanla uyumlu yaşamaya özellikle yönlendirilen öğrencilerimiz, çevrelerini kaplayan bitki örtüsünün ve habitatın gelişim süreçlerini spor ve bahçe etkinlikleriyle kavramaktadırlar. Doğal hayata yönelerek özellikle ürünlerin yetiştirilmesi ve bakımı konusunda farkındalığın arttırılması çocuklar arasındaki anlayışı ve sabrı arttırmaktadır.

Bunun yanında beslenme çocukların günlük gelişimi için önemlidir, bu konu uzun vadede sağlıklı bir gelecek ve doğru yeme yaklaşımının kazanılması açısından da önem kazanmaktadır. Bu sebeple öğrencilerimiz sadece kahvaltı ve öğle yemeği yemek değil, aynı zamanda ek gıdalarla birlikte ihtiyaç duydukları vitaminleri almaktadırlar. Gıda mühendislerimizle ortak olarak çalışan aşçılarımızın öncelikle gözettiği nitelik budur. Mevsim sebzeleri ve meyveleri özenle seçilmekte ve çocuklar için oluşturulan menüler uygun pişirme yöntemleri ile birleştirilmektedir. Ayrıca, çocuklar tarafından göz ardı edilen besinler yeni tatlara dönüştürülmekte, çocukların her besini en sağlıklı biçimde almaları sağlanmaktadır.

Doğanın değerini anlayan ve onunla yakından tanışan bireyler sonraki yaşamlarında daha güçlü ve daha anlayışlı insanlar haline gelmektedirler. Bu anlamda okulumuzun en önemli görevlerinden biri bu alanda sağlam biçimde ilerlemeye devam etmek ve doğal yaşam faktörünü olağan kılmaktır.