Eğitim Destek Programları – Haftasonu

– Türkiye Üniversiteleri Destek Programı

Öğrencilerimiz hafta sonları Türkiye Üniversiteleri Destek Programı ‘na katılabilirler. Türkiye’deki üniversitelere hazırlık okullarımızda 11 ve 12. sınıfları kapsar. SPR eğitim sistemi ve S | R | A sürekli değerlendirme sistemi ile birlikte öğrencilerimiz Türkiye’deki üniversiteler arasında en iyi yerleri kazanacaklardır.

11.sınıfta amaç öğrencinin YKS sınavında çıkan konulardaki yeterliliklerine odaklanan bir sistem ile konuları tarayarak ve farkındalık düzeyini artırmak suretiyle hazırlamaktır. Bunu sağlamak amacıyla hafta içi derslerinin dışında hafta sonları 5 saat tamamen Yükseköğretim Kurumu Sınavına (YKS) yönelik ek ders görürler. Bu dersler öğrencilerin tercih ettikleri alanların dersleri arasından seçilmekte ve uygulanmaktadır. Ayrıca yarıyıl tatilinin ilk haftasında dersler devam eder. Yükseköğretim Kurumu Sınavına (YKS) yönelik tüm hazırlıklarını planlı yoğun bir akademik program çerçevesinde 11. sınıfta tamamlamış olur.

Öğrencilerimizin, S | R | A sistemi içinde, 11.sınıf içinde üçer adet olmak üzere YKS deneme sınavı uygulanarak akademik seviye tesbitleri sürekli olarak takip edilir.

Haziran ayında iki haftalık YKS 12.sınıf konuları işlenmeye başlanır. Öğrencilerimiz gördükleri konulardan ilk YKS deneme lerini alırlar ve hemen koordinatörleri ile birlikte yıl içindeki planlamaları yapılır. Ayrıca bu sınav sonucu esas alınarak yaz konuları belirlenir .

Ağustos ayının üçüncü haftası öğrencilerimiz okula gelerek Ağustos akademik dönemleri başlar. Konular Ağustos ayında kaldığı yerden devam eder. Böylece okul açılmadan öğrencimiz yaz aylarındaki tatil hallerinden akademik döneme ilk adımını atarlar. Okulların açılması ile hafta içi derslerin yanı sıra hafta sonu ders ve etütleri başlar.

Okullarımızda 12. sınıf öğrencilerimize 11. sınıf sonu ve 12. sınıf başlangıç Ağustos sınavı dahil olmak üzere, S | R | A sistemi kapsamında, 25 adet YKS deneme sınavı uygulanır. Burada öğrencinin akademik gelişimi koordinatörleri ile birlikte haftalık olarak takip edilir.

– İngilizce Destek Program

Lise de öğrencilerimiz İngilizce’yi CELPA® sistemiyle çok iyi bir seviyede öğreneceklerdir. İngilizceleri yeterli olmayan öğrenciler için ESL programı mevcuttur. Öğrencilerimiz İngilizce destek programına yaz aylarının yanında haftasonları içinde dahil olabilirler. Materyaller İngilizce olarak hazırlanmış ve öğrencilere konusunda uzman öğretmenleri tarafından sağlanmaktadır.

– Fransızca Destek Program

Fransızca eğitimine önem veren okulumuzda Fransızca ikinci yabancı dil olarak verilmektedir. Öğrenciler her yıl artan seviyede bir Fransızca ile ilerleyeceklerdir. Fransızca için FSL programı çerçevesinde eğitim materyalleri Fransızca olarak hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz yaz aylarında ve hafta sonlarında Fransızca destek programlarına katılabilmektedirler.

– Kulüpler

Okulumuzda; öğrencilerin yaş gruplarına ve gelişim düzeylerine uygun ve spordan sanata çok geniş bir yelpazeye yayılmış, zengin kulüp faaliyetlerimiz bulunmaktadır.

Okulumuzda sunulan klüp faaliyetlerinin yanında sosyal ve sanatsal etkinlikler öğrencilerin çalışmaya karşı olumlu bir tutum geliştirmesi, kendilerini tanıması, düşünme ve bağımsız çalışma becerisi edinmesi, yeteneklerini keşfedip geliştirmesi ve birlikte yaşamayı öğrenmesi için bulunmaz fırsatlardır. Bu faaliyetler aynı zamanda sunulan akademik programla iç içedir.

Haftasonları düzenlenen klüp faaliyetlerine öğrencilerimiz ve velilerimiz katılabilirler.

Çift Dilli Eğitim

Öğrencilerimiz; anaokulundan başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lisedeki tüm ana dersleri Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde öğrenmektedirler

Uluslararası Üniversiteler

Dünyanın en önemli üniversiteleri bugün Türkiye'deki tercihlerini ileri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen okullarımız...