Eğitim Felsefesi

Çocuklarımız için bir yandan öğrenirken, diğer yandan potansiyellerinin tamamına ulaşabilecekleri canlı bir öğrenme ortamı yaratıyoruz.

Okulumuzun misyonu, çocukların bir yandan öğrenirken, diğer yandan potansiyellerinin tamamına ulaşabilecekleri canlı bir öğrenme ortamı yaratmaktır. Çocuğun öğrenme ile ilgili tüm ihtiyaçlarını okulda karşılaması eğitim modelimizin temelidir.

Okulumuzun Eğitim Felsefesi ise aşağıdaki değerlerle açıklanabilir:

• Her çocuk öğrenebilir.

• Her çocuk özeldir; yetenekleri, ilgileri ve öğrenme süreci değerlidir.

• Okul, öğrencinin kendini ait hissettiği destekleyici ve güvenli bir öğrenme ortamıdır.

• Öğrencilerin güvenliği en önemli unsurdur.

• Pozitif sosyal ilişkiler teşvik edilir.

• Öğrencinin tüm alanlarda (fiziksel, bilişsel, duygusal, sosyal, özyönetim) gelişmesi hedeflenir.

• Öğrenciler araştırmaya ve keşfetmeye cesaretlendirilir.

• Öğrenme merakı ve öğrenme coşkusu değerlidir.

• Yaratıcılık ve özgün davranışlar teşvik edilir.

• Gelişime açık olmak eğitimin vazgeçilmez bileşenidir.

• Bireye ve kültürel özelliklere saygı, sorumluluk ve çevre bilinci programın vazgeçilmezleridir.