Lise Hazırlık Yılı: Prep Year

Lisemizde hazırlık yılımız bulunmaktadır.

Ortaokulu okulumuzda okuyan öğrencilerimiz lisemize hazırlık yılı okumadan direk geçiş hakkına yani 9. sınıfa başlama hakkına sahiptir.

Aşağıdaki sınav sonuçlarına ve kriterlere sahip öğrenciler liseye hazırlık yılı okumadan direk olarak başlayabilirler.

Direkt Lise 9. sınıfa başlamak hakkı kazanan, aşağıdaki skorlara sahip olan öğrenciler, müracatları halinde hazırlık sınıflarına da kabul edilmektedirler.

Öğrencilerimiz Lise Hazırlık Yılı’nı İngiltere, Kanada, Amerika veya Fransa’da okuyabilirler. Döndükleri zaman aldıkları geçerli transcript ile Lise 9. sınıfa kabul edilirler.

Hazırlık yılı kapsamlı İngilizce programından (CELPA® ) ve Matematik, Fen ve yabancı dil olarak Fransızca derslerinden oluşmaktadır. Hazırlık yılında İngilizce 4 beceride ( okuma, konuşma, yazma, duyma ) verilmektedir. Öğrencilerimiz çok iyi bir İngilizce’ye sahip olurken, temel Matematik ve Fen derslerini de alarak 9. sınıfa başlamaktadırlar.

Eşdeğer Kabul Edilen Sınav Türleri:

SAT I:650 ve üstü

IELTS: 6.00 ve üstü (Reading ve Listening 6.00 altı olamaz )

TOEFL: 78 ve üstü ( Writing 3.0 ve üstü aranır )

Okul Sınavı: 130 / 164 ( İngilizce ve Matematik )

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Okulumuzda, önleyici ve gelişimsel rehberlik yaklaşımını esas alan kapsamlı Psikolojik Danışma ve Rehberlik(PDR) programı uygulanmaktadır.

Parent as Partners

Akademik kadromuz ve tüm çalışanlarımız, çocuklarımızın en iyi eğitim olanaklarıyla buluşabilmeleri için velilerimizle o...

Parent as Partners