PISA

PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) Türkiye’nin de üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma projesidir. Küreselleşen dünyamızda, eğitim alanında yapılan ulusal çalışmaların uluslararası düzeyde konumunu belirlemek amacıyla eğitim göstergelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Kanada müfredatının dünyanın birçok ülkesinde tercih edilmesinin en önemli sebebi eğitimin bir programa bağlanmasıdır.

Yurtdışında lise ve üniversite okumak isteyen öğrencilerin Kanada Öğretim Programının uygulandığı okullarda eğitim alması onlara dünyanın en iyi üniversitelerinin kapılarını açmaktadır. Dünyanın seçkin üniversitelerinde bu öğretim programından gelen öğrencilerin ne denli başarılı olduklarını gören yetkililer, üniversitelerine başvuran öğrenciler arasından Kanada müfredatı ile eğitim almış öğrencileri tercih etmektedirler. Kanada müfredatı dünyanın en iyi üniversitelerinin bulunduğu ülkeler tarafından da kullanılmaktadır. İngilizce konuşulan ülkeler arasında Kanada Öğretim Programı birinci tercih olarak ortaya çıkmaktadır.

• Amerika Birleşik Devletleri
• Portekiz