Türkiye’deki Uluslararası Okullar

Türkiye’de yaşamayı ve eğitim almayı planlayan öğrenciler, ya da Türkiye’de yaşamaya başlayıp çocuklarını uluslararası eğitim kurumlarında okutmak isteyen veliler için en iyi seçenekler Türkiye’deki uluslararası okullardır. Dünyanın her yerinde kabul edilen ve uygulanan ortak bir müfredat kapsamında dersler veren özel okullar bu anlamda öğrencilerin hiçbir kayıp yaşamaksızın eğitim alma olanağını desteklemektedir. Türkiye’deki uluslararası okullar İngilizcenin yanı sıra pek çok farklı yabancı dil seçeneğine sahip olup, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlayan bütün gereklilikleri sağlamaktadır. Bu dil seçenekleri arasında özellikle Fransızca ve Almanca önemli bir yer tutmaktadır. Bunun yanında İtalyanca ve Arapçaya varan seçenekler de görülmektedir.

Türkiye’deki uluslararası okullar standart okullarla karşılaştırıldığında öncelikli olarak sınıf yapısında değişiklik göstermektedir. Daha küçük sınıflar ve daha yüksek kalitede bir eğitim sunan bu okullar, ders dışında özellikle üzerinde durdukları sanat ve spor faaliyetleriyle dikkat çekmektedirler. Öğrencileri hem bedensel hem de psikolojik yönden desteklemek adına çalışan bu okullar, farklı okulların ve farklı ülkelerin eğitim müfredatlarını baz alarak ilerlemekte ve böylelikle başarı göstermektedirler.

Uluslararası eğitim kurumlarını tercih ederken dikkat edilmesi gereken en önemli husus akreditasyona sahip olup olmamasıdır. Uluslararası akreditasyonlar;

Çocukların sorgulayarak öğrenmesi,
Kendi eğitimini kendi yaklaşımlarıyla düzenleyebilmesi,
Kültürel farkındalık için ikinci dil öğrenmek,
Dünyadaki en iyi okullarına girme şansını akredite diplomalar ve sertifikalarla güçlendirmek.

Bu akredite programlar daha önce de belirttiğimiz gibi hem fiziksel hem de duygusal ve psikolojik eğilimleri ortaya koymaktadır; aynı zamanda yurtdışında en iyi üniversitelere erişebilme imkanı sağlayan bu akreditasyon özelliğiyle Türkiye’deki okullara öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek adına en doğru portföyü oluşturmaktadırlar.

Türkiye’deki uluslararası okulların pek çoğu İstanbul’da bulunmaktadır. Nitelikli eğitimiyle öne çıkan bu okullar genellikle Amerika ya da İngiltere’nin uyguladığı müfredatları kullanırken, Ulus’ta hizmet veren uluslararası okulumuz PISA skorlarında son on yıldır gösterdiği muazzam başarıyla öne çıkan Kanada müfredatı kullanmaktadır. Ulus’ta yer alan uluslararası kampüsümüzle uyguladığımız çok kültürlü ve çok dilli eğitimle öğrencileri özellikle İngilizce ve ardından dünyada en çok tercih edilen dillerden Fransızca ile desteklemekteyiz. İstanbul’daki uluslararası okullar arasında tüm dünyada geçerli akredite diploma ile öne çıkarken aynı zamanda öğrencilerimiz katıldıkları uluslararası projeler ve kulüpler de yurtdışı bağlantıları noktasında dikkat çekiyor.